Ana içeriğe atla

Blog nedir ?

İnternetin son yıllardaki en büyük gelişmesi diyebiliriz...Blog kelimesi weblog kelimesinden türetilmiş, kısaca web üzerindegünlük oluşturulması, günlük olarak yaşanmış olayları, haberleriveya düşüncelerin yazıldığı web düzenleri denebilir...
Teoriler web sitemizde bir weblog'dur. Diğerlerinden ayrılan özelliğiise konusunun günlük olarak insanların düşüncelerinin paylaşıldığıbir ortam yaratmaktır.
Neden weblog düzeni tercih edildi ?
Çünkü web sitemiz üzerinde geçmişde neler yazılmış çizilmiş bunları dahaiyi görebilmek için. Forum ortamlarının kullanışlı olmaması ve rahat bir ortamolmamaları blog ortamını ortaya çıkarmıştır.
Bloglarla ilgili internette birçok site bulabilirsiniz...
Web sitemizin bir özelliğide sizin kendinize ait bir blog'unuzun olmasıdır.Siteye kayıt olduğunuz anda size ait bir alan içerisinde blog'unuz oluşturulur.Bu blog sadece size aittir. İsterseniz özel kullanabilir isterseniz herkesingörebileceği şekilde kullanırsınız.
Siteye kayıt olmak oldukca kolaydır. Geçerli bir mail adresi ve kullanıcı ismiyeterlidir. Kayıt esnasında gireceğiniz mail adresinize gönderilecek şifre ilesiteye giriş yapabilirsiniz. Şifrenizi daha sonra değiştirmeyi unutmayın.
Weblog yazmak için belli kurallar yoktur. İstediğiniz şekilde yazabilirsiniz.Ancak sitemizin konusu gereği özel yaşantınızla ilgili konular yayınlanmayacaktır.Günlük aklınıza gelen değişik fikirler veya görüşleri yazabilirsiniz. Yazdığınızyazılarınız için başka sitelerde linkler vererek yazınız için referanslar oluşturabilirsiniz.
Bence bir deneyin kendi gelişiminiz açısından birçok faydasını göreceksiniz.Günlük takip ettiğiniz bir siteniz ve konunuz olacak, yeni fikirler oluşturmak içinbeyin jimnastiği yapacaksınız.

Yorumlar

  1. Abi bu varya yurtdışında çok moda. Moda olmasının bir sebebide kullanışlı ve pratik olması. Yabancı ve bilindik bir isimle adres almak imkansız. Bu cevremuhendislerini iyi düşürdüm walla....:_))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

STANDARD SU VE GAZ BORULARI DIN 2440 NORMU ÇAPLARI - KALINLIKLARI

  1/2" den 20" standard su borusu ebatları

Atıksu Arıtma Tesislerinde Dengeleme Havuzu

Betonarme olarak inşa edilen mevcut havuzumuz iki (2) adet çıkış kapağı bulunmaktadır. İlk kapakta teknik aksaklıkların oluşması durumunda ikinci kapaktan sisteme su beslemesi yapılabilecektir. Ayrıca ikinci kapak çamur susuzlaştırma ve filtrasyon ünitelerine daha yakındır. Bu sayede filtre pres süzüntü suyu ve filtrasyon tanklarının geri yıkama suları daha az iletim borusu kullanılacak dengeleme havuzuna geri boşaltılacaktır.İlk kısım dengeleme havuzu olarak kullanılacaktır. Dengeleme havuzuna gelen atık sular ilk önce sepet ızgaradan geçmektedir. Sepet ızgarada kaba pislikler tutularak sonraki ünitelerin kirlilik yükü azaltılmaktadır. Sepet ızgaradan geçen atık sular dengeleme havuzunda birikmektedir.Dengeleme havuzunun amacı havalandırma havuzuna homojen karışımlı atık su hazırlamaktır. Dengeleme havuzunda debi ve kalite bakımından homojen hale getirilen atık sular, cazibeli olarak, sabit bir debide havalandırma havuzuna geçmektedir. Dengeleme havuzunda yeterli karışımın sağla

Yeni Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği - 2022

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, su kaynaklarının korunması ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla Türkiye'de yürürlüğe giren bir düzenleyici belgedir. Bu yönetmelik, çevre ve insan sağlığını koruma hedefiyle su kirliliğiyle mücadele etmeyi amaçlar. Yönetmelik, atık suların deşarj edilmesi, kimyasal kullanımı, endüstriyel tesislerin faaliyetleri ve tarım uygulamaları gibi konuları kapsar. Su kirliliği kaynaklarını belirlemek, önlemek ve azaltmak için önleyici ve düzeltici tedbirlerin alınmasını sağlar. Ayrıca, su kirliliği ile ilgili faaliyetlerin izlenmesi, kontrolü ve denetimi gibi konulara da odaklanır. Yönetmelik, atık su deşarj standartları belirler ve endüstriyel tesislerin atık su arıtma sistemlerini kurmasını ve işletmesini zorunlu kılar. Bu şekilde, atık sulardaki zararlı maddelerin azaltılması ve su kaynaklarının korunması sağlanır. Aynı zamanda, tarım uygulamalarında çevre dostu yöntemlerin teşvik edilmesi ve kimyasal kullanımının sınırlanması da yönetmelik kapsamındadı