Ana içeriğe atla

TOSYÖV Çevre Projesi

2008 yılı ile birlikte Türkiye'de, AB ve onunla uyumlu Türk çevre mevzuaatı gereği Çevre Koruma Yatırımları büyük hız kazanacak. Türkiye buna hazırlanıyor.

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesinde Çevre Koruma Refleksini Güçlendirme, Örgütlenme ve bölge Katı Atık Yönetim Sistemi Oluşturmaya Hazırlık Çalışma Projesi sürüyor.

TOSYÖV İstanbul Destekleme Derneği'nin İdtanbul dudullu Organize Sanayi Bölgesi'nde yürüttüğü, AB destekli projede eğitim çalışmaları önemli bir yer tutuyor. Yoğunluk yönünden Türkiye'nin en büyük organize sanayi yerleşkesi olan bölgede, bir yandan çevre bilinci ve koruma reflesini güçlendiren bilgiler ve detaylar, fabrikalardan gelen işletme çevre sorumlusu katılımcılara aktarılırken bir yandan da işletmelerin bir bütün olarak bölgenin çevre envanteri konusunda veriler toplanıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, koordinasyonu Devlet Planlama Teşkiletı Müşteşarlığı tarafından yapılan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı tarafından izlenen ve OSB'nin iştirakçi olduğu proje uygulamasında önemli saptamalar yapılıyor, şöyle ki;

Katı atık toplayan lisanslı firmalar, sürekli denetim altında tutuluyor.

İzmit izaydaş, tehlikeli atıkları toplama tekel olmasına rağmen kapasite sorunu yaşıyor ve bu da tehlikeli atıkların uzaklaştırılmasında aksamalara yol açıyor. Ayrıca tehlikeli atıkları için yetkili toplayıcı firmalar belli bir kapasite dolmamışsa gelmiyolar ve bu da sanayi tesisleri için uzun süreli depolanma sorunlarına yol açıyor.

Belediyeler konu ile ilgili yeterince örgütlenmiş ve donatılmış durumdan uzak oldukları gibi uygulamada yetki karışıklığı oluşuyor.

Sorunlardan biride arıtma tesislerinde biriken çamuru belediyer çöp kabul edip almıyorlar.

En büyük sorunda bölge içinde bir fabrikanın atıgını başka bir fabrika kullanabilecekken bu atık çöp olarak düşünülüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STANDARD SU VE GAZ BORULARI DIN 2440 NORMU ÇAPLARI - KALINLIKLARI

  1/2" den 20" standard su borusu ebatları

Arıtma Tesisleri Tasarımında Alman Standardları (German ATV-DVWK Rules and Standards)

Alman Standardları Türkiye ve Dünya’da geçerliliği kabul edilmiş, ampirik yöntemlerle arıtma tesisi boyutlandırması yapılmasına yarayan metodlardır. Aşağıda çeşitli biyolojik arıtma yöntemleri ile ilgili standarların açıklamaları ve DWA tarafından online olarak satılan standardların linkleri verilmiştir. STANDARD ATV-DVWK-A 131E Dimensioning of Single-Stage Activated Sludge Plants Tek Aşamalı Aktif Çamur Tesislerinin Boyutlandırılması Fiyatı : 44.50 € http://www.dwa.de/dwa/shop/shop_english.nsf/Produktanzeige?openform&produktid=P-CBUR-7DDGN5 Bu ATV Standart (1988-90) sadece azot ve fosfor kaldırılması ile olan faaliyet sonuçları bilgi ölçülendirme ve işletimi için geliştirilmiştir. Bu arada, bu tür tesislerin büyük bir sayı bu uygulamadan daha geniş bir veritabanı da bir düzeltme için kullanılabilir toplam edilmiştir. ATV Standart ATV ve sorun-A 131 Şubat 1991, aşağıdaki önemli değişiklikler yapılmıştır: ge...

Atıksu Arıtma Tesislerinde Dengeleme Havuzu

Betonarme olarak inşa edilen mevcut havuzumuz iki (2) adet çıkış kapağı bulunmaktadır. İlk kapakta teknik aksaklıkların oluşması durumunda ikinci kapaktan sisteme su beslemesi yapılabilecektir. Ayrıca ikinci kapak çamur susuzlaştırma ve filtrasyon ünitelerine daha yakındır. Bu sayede filtre pres süzüntü suyu ve filtrasyon tanklarının geri yıkama suları daha az iletim borusu kullanılacak dengeleme havuzuna geri boşaltılacaktır.İlk kısım dengeleme havuzu olarak kullanılacaktır. Dengeleme havuzuna gelen atık sular ilk önce sepet ızgaradan geçmektedir. Sepet ızgarada kaba pislikler tutularak sonraki ünitelerin kirlilik yükü azaltılmaktadır. Sepet ızgaradan geçen atık sular dengeleme havuzunda birikmektedir.Dengeleme havuzunun amacı havalandırma havuzuna homojen karışımlı atık su hazırlamaktır. Dengeleme havuzunda debi ve kalite bakımından homojen hale getirilen atık sular, cazibeli olarak, sabit bir debide havalandırma havuzuna geçmektedir. Dengeleme havuzunda yeterli karışımın sağla...