Ana içeriğe atla

Türkiye'deki 20.Yılında Uluslararası Çevre Etki Değerlendirmesi Kongresi

1970'lerde ABD'de uygulanmaya başlanan Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporları 1985 yılında Avrupa Birliğinde 1982 yılında ise Türkiye'de uygulanmaya başladı.

Türkiye'deki 20. yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 gün sürecek büyük bir ÇED kongresi yapma kararı alarak gerçekleştirdi.

Böyle büyük çaplı bir ÇED kongresi yapma kararının alınmasındaki amaç uluslararası düzeyde; Türkiye'de yapılan büyük çaplı yatırımların çevre üzerine etkilerinin olmadığı ve ÇED değerlendirme süreçlerinin güvenilir ve şeffaf bir biçimde yürütüldüğünü göstermektir sanırım.

Çevre ve Şehircilik Bakanı, KKTC Çevre Bakanı ve İstanbul Valisinin katılımı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongre hali hazırda devam etmektedir.

YER:

ULUSLARARASI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ KONGRESİ
TARİH : 2013 8-10 Kasım  İKM - İstanbul

ÇED kongresi hakkında ayrıntılı bilgi almak için http://www.ced2013istanbul.org/ sitesinden yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği - 2022

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, su kaynaklarının korunması ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla Türkiye'de yürürlüğe giren bir düzenleyici belgedir. Bu yönetmelik, çevre ve insan sağlığını koruma hedefiyle su kirliliğiyle mücadele etmeyi amaçlar. Yönetmelik, atık suların deşarj edilmesi, kimyasal kullanımı, endüstriyel tesislerin faaliyetleri ve tarım uygulamaları gibi konuları kapsar. Su kirliliği kaynaklarını belirlemek, önlemek ve azaltmak için önleyici ve düzeltici tedbirlerin alınmasını sağlar. Ayrıca, su kirliliği ile ilgili faaliyetlerin izlenmesi, kontrolü ve denetimi gibi konulara da odaklanır. Yönetmelik, atık su deşarj standartları belirler ve endüstriyel tesislerin atık su arıtma sistemlerini kurmasını ve işletmesini zorunlu kılar. Bu şekilde, atık sulardaki zararlı maddelerin azaltılması ve su kaynaklarının korunması sağlanır. Aynı zamanda, tarım uygulamalarında çevre dostu yöntemlerin teşvik edilmesi ve kimyasal kullanımının sınırlanması da yönetmelik kapsamındadı

Atıksu Arıtma Tesislerinde Dengeleme Havuzu

Betonarme olarak inşa edilen mevcut havuzumuz iki (2) adet çıkış kapağı bulunmaktadır. İlk kapakta teknik aksaklıkların oluşması durumunda ikinci kapaktan sisteme su beslemesi yapılabilecektir. Ayrıca ikinci kapak çamur susuzlaştırma ve filtrasyon ünitelerine daha yakındır. Bu sayede filtre pres süzüntü suyu ve filtrasyon tanklarının geri yıkama suları daha az iletim borusu kullanılacak dengeleme havuzuna geri boşaltılacaktır.İlk kısım dengeleme havuzu olarak kullanılacaktır. Dengeleme havuzuna gelen atık sular ilk önce sepet ızgaradan geçmektedir. Sepet ızgarada kaba pislikler tutularak sonraki ünitelerin kirlilik yükü azaltılmaktadır. Sepet ızgaradan geçen atık sular dengeleme havuzunda birikmektedir.Dengeleme havuzunun amacı havalandırma havuzuna homojen karışımlı atık su hazırlamaktır. Dengeleme havuzunda debi ve kalite bakımından homojen hale getirilen atık sular, cazibeli olarak, sabit bir debide havalandırma havuzuna geçmektedir. Dengeleme havuzunda yeterli karışımın sağla

STANDARD SU VE GAZ BORULARI DIN 2440 NORMU ÇAPLARI - KALINLIKLARI

  1/2" den 20" standard su borusu ebatları