Ana içeriğe atla

Egesis Arıtma Çevre Teknolojisi Ltd. Şti. Tanıtımı...

Faaliyet Alanları;

ENDÜSTRİYEL ATIKSU TESİSLERİ

EGESİS gıda, tekstil, petrokimya, ilaç, deri, ağır metal ve diger endüstriyel sektörlerde arıtma tesislerinin tasarımını ve anahtar teslimi uygulamasını gerçekleştirmektedir.Farklı endüstrilerden kaynaklanan, farklı karakterlere sahip atıksulara laboratuarımızda arıtılabilirlik testleri uygulamakta ve laboratuar ortamında yapılan çalışmaların sonucuna göre en uygun arıtma prosesi dizayn edilmektedir.Bu proseslere dayanılarak arıtma verimi, yatırım ve işletme giderleri, arazi kullanımı gibi parametreler açısından optimal nitelikte olan işletmeye özel çözümler üretilmektedir.

Uygulanan arıtma prosesleri kimyasal pıhtılaştırma, çöktürme, oksidasyon nötralizasyon, flotasyon, yağların ayrılması, aktif çamur ve çamur stabilazasyonu, çamur susuzlaştırma, aktif karbon yatak filtrasyonu, MBR, evaporasyon teknikleridir.Projelendirdiğimiz sistemlerle atıksuların istenilen deşarj standartlarını sağlayacağını garanti ediyoruz.


EVSEL ATIKSU TESİSLERİ

Egesis kooperatifler, otel ve tatil köyleri, yazlık siteler, toplu konutlar, fabrikalar, belediyelerden kaynaklanan evsel nitelikli atıksuların arıtılmasında %100 proses garantisi vererek dizayn, projelendirilme, inşaat, ekipman temini, montaj, devreye alma ve işletme hizmetlerini vermektedir.

"Eksik veya yanlış verilere dayandırılan yatırım maliyetini düşürmek amacıyla küçük planlanan, yeterli deneyim yada ar-ge desteği olmaksızın tasarlanan arıtma tesislerinin kaderi yeniden yapılmaktır..."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

STANDARD SU VE GAZ BORULARI DIN 2440 NORMU ÇAPLARI - KALINLIKLARI

  1/2" den 20" standard su borusu ebatları

Atıksu Arıtma Tesislerinde Dengeleme Havuzu

Betonarme olarak inşa edilen mevcut havuzumuz iki (2) adet çıkış kapağı bulunmaktadır. İlk kapakta teknik aksaklıkların oluşması durumunda ikinci kapaktan sisteme su beslemesi yapılabilecektir. Ayrıca ikinci kapak çamur susuzlaştırma ve filtrasyon ünitelerine daha yakındır. Bu sayede filtre pres süzüntü suyu ve filtrasyon tanklarının geri yıkama suları daha az iletim borusu kullanılacak dengeleme havuzuna geri boşaltılacaktır.İlk kısım dengeleme havuzu olarak kullanılacaktır. Dengeleme havuzuna gelen atık sular ilk önce sepet ızgaradan geçmektedir. Sepet ızgarada kaba pislikler tutularak sonraki ünitelerin kirlilik yükü azaltılmaktadır. Sepet ızgaradan geçen atık sular dengeleme havuzunda birikmektedir.Dengeleme havuzunun amacı havalandırma havuzuna homojen karışımlı atık su hazırlamaktır. Dengeleme havuzunda debi ve kalite bakımından homojen hale getirilen atık sular, cazibeli olarak, sabit bir debide havalandırma havuzuna geçmektedir. Dengeleme havuzunda yeterli karışımın sağla

Yeni Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği - 2022

Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, su kaynaklarının korunması ve su kirliliğinin önlenmesi amacıyla Türkiye'de yürürlüğe giren bir düzenleyici belgedir. Bu yönetmelik, çevre ve insan sağlığını koruma hedefiyle su kirliliğiyle mücadele etmeyi amaçlar. Yönetmelik, atık suların deşarj edilmesi, kimyasal kullanımı, endüstriyel tesislerin faaliyetleri ve tarım uygulamaları gibi konuları kapsar. Su kirliliği kaynaklarını belirlemek, önlemek ve azaltmak için önleyici ve düzeltici tedbirlerin alınmasını sağlar. Ayrıca, su kirliliği ile ilgili faaliyetlerin izlenmesi, kontrolü ve denetimi gibi konulara da odaklanır. Yönetmelik, atık su deşarj standartları belirler ve endüstriyel tesislerin atık su arıtma sistemlerini kurmasını ve işletmesini zorunlu kılar. Bu şekilde, atık sulardaki zararlı maddelerin azaltılması ve su kaynaklarının korunması sağlanır. Aynı zamanda, tarım uygulamalarında çevre dostu yöntemlerin teşvik edilmesi ve kimyasal kullanımının sınırlanması da yönetmelik kapsamındadı