Ana içeriğe atla

Kayıtlar

2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Alüminyum Sülfat

Bu aralar çevre mühendisliği uzmanlık alanlarından olan su ve atıksu arıtma tesislerinde kullanılan kimyasallar üzerine yazıyoruz. Fizikokimya, çevre mühendisliğine giriş ve analiz laboratuvarı derslerinde sıkça karşılaşınlan kimyasallardan biri olan anyonik polielektrolit 'i bir önceki yazımızda işlermiştik. Bu yazıda ise ülkemizde en sık kullanılan koagulant olan alüminyum sülfat kimyasalından bahsedeceğiz. Alüminyum sülfat temel olarak toz ve granülür formlarda katı olarak kullanılmaktadır. Piyasada IBC tanklarda sıvı olarak bulunabilinsede pek ragbet görmemektedir. Eskiden 50 kg'lık çuvallar standard iken günümüzde iş güvenliği ve işçi sağlığı yönetmeliklerince standard ambalajlama biçimi 25 kg'lık çuvallar halindedir. Yüksek miktarlı alımlarda 1 tonluk "big-bag"'lerle temin etmek mümkündür. Daha önceki konumuz anyonik polielektrolit 'in aksine ülkemizde yerli olarak üretilmektedir. Hali hazırda 4-5 farklı entegre fabrikada üretilen alüminyum sülfat

Anyonik Polielektrolit

Anyonik polielektrolit özellikle arıtılması göreceli olarak daha zor olan kimyasal atıksu arıtma tesislerinin kimyasal reaksiyon ünitelerinde floküant olarak kulanılmaktadır. Saflığı ve kalitesi ile anyonik polielektrolit kimyasal arıtma tesislerinin veriminde en etkili kimyasaldır. Yavaş karıştırma (flokülasyon ünitesi) ünitesinde kullanılandığı durumlarda uygun pH aralığında kullanılması gerekir. Polimer bazlı anyonik polielektrolit düşük, orta, yüksek ve çok yüksek molekül ağırlığında polielektrolitler piyasa bulunmaktadır. En yaygın olarak kullanılan polielektrolit markaları SNF ve BSAF firması tarafından Türkiye'de pazarlanan CIBA'dır.

Çevre Mühendisi İş İlanı

Kamu ve Özel sektör kurumlarına atıksu arıtma tesisileri proje ve taahhüt konularında hizmet veren Abamet Çevre Teknolojileri firmasına proje mühendisi olarak çalışacak Çevre Mühendisi aranmaktadır. Adaylar İstanbul merkezimizde çalışacaktır. Aranılan özellikler - Yeterli düzeyde İngilizce bilgisi, - Analitik düşünebilme kabiliyeti, - Tercihen ODTÜ, İTÜ, Yıldız Teknik, İstanbul veya Marmara Üniversite Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olmak, CV'lerinizi : abamet@abamet.com.tr mail adresine gönderebilir veya, Telefon ile : 0 216 457 10 57 arayıp bilgi alabilirsiniz. Adres : Yalı Mah. Dr. Sadık Ahmet Bulvarı No:3/1, 34844 MALTEPE, İSTANBUL Not : Firma merkezi İstanbul Anadolu yakası Suadiye semtindedir.Atıksu arıtma tesisileri proje ve taahhüt konularında faaliyet gösteren Abamet firmasına Çevre Mühendisi aranmaktadır.

Atıksu Arıtma Tesislerinde Kullanılan Elektrik Enerjisinin Geri Ödenmesi

Atıksu arıtma tesisi bulunan özel firmalar arıtma tesislerine ayrı bir elektrik sayacı takarak %50 oranında elektrik giderlerini teşvik kapsamında geri alabiliyorlar. http://www.blogger.com/img/blank.gif GERİ ÖDEME BELGESİNİ ALMAK İÇİN NE YAPILMALIDIR? Aşağıda yazılı olan evraklarla birlikte İÇOM’a başvuruda bulunulur. · Proje onayı Belgesi(27 Nisan 2004 ‘den sonra kurulan tesisler için), · Elektrik aboneliği ve sözleşmesi, · Geri Ödeme Belgesi ücreti ödeme makbuzu, · Doldurulmuş Ek-2 formu Detaylı başvuru formu ve rehberini indirmek için tıklayınız.

Atıksu Arıtımında Enerji Verimliliği

Her ne kadar karşıt görüşte olan meslektaşlarımız olsa da, Çevre ve Orman Bakanlığı teknolojik gelişmeleri takip edip kendisine uyarlama ve ar-ge çalışmaları yaparak Türkiye'de Çevre alanında standardizasyon ve mühendislik farkındalığı yaratma konusunda başarılı. Örnek vermek gerekirse, ATIKSU ARITMA TESİSİ (AAT) TİP PROJELERİ bence atıksu alanında çok değerli bir çalışma. Yanlış anlaşılmasın sürekli takip ettiğim ihalelerden gördüğüm kadarı ile ileride tüm ilçe belediyelerin belediyeleri çamur kurutma yatakları ve sıyırıcı kullanılmayan çökeltme havuzlarında muzdarip olacak, hatta tesisin revizyonu için büyük paralar harcayacaklar. Fakat bu aslında birazda kendi başlarına ihaleye çıkan belediyelerin suçu. Bu başıkta vereceğimiz döküman "Atıksu Arıtımında Enerji Verimliliği Projesi Sonuç Raporu" aslında Çevre ve Orman Bakanlığının sitesinde alınmış olup dr. ir. S. Geilvoet, ir. S.G.M. Geraats, ir. F.J.M.Schelleman, ing. M. Teunissen tarafından hazırlanmıştır. Raporda da b